Adviesconsult voor katten

Op deze pagina beantwoord ik de volgende vragen:

 • Waarom een adviesconsult?
 • Wat is een adviesconsult?
 • Wanneer vraag ik een adviesconsult aan?
 • Hoe werkt een adviesconsult?
 • Aanvullende informatie
 • Wat zijn de kosten voor een adviesconsult?

Waarom een adviesconsult?

Niet alle katten hebben gedragsproblemen. Maar soms heb je wel vragen over hoe je met bepaalde situaties om moet gaan, zodat je gedragsproblemen in de toekomst kunt voorkomen. Of je hebt advies nodig over hoe je de leefomgeving van jouw (toekomstige) kat goed inricht. Hier gaan we mee aan de slag tijdens het adviesconsult.

De Vrolijke Huiskat

Wat is een adviesconsult?

Je zit met vragen over hoe jij het jouw kat naar zijn/haar zin kunt maken en hoe jij jouw kat gelukkig houdt.

Een adviesconsult is om advies te krijgen hoe jij de leefomgeving van jouw kat katvriendelijke en stressvrij in kan richten. Een omgeving waarin een kat ook daadwerkelijk kat kan zijn. Hiermee kun je gedragsproblemen bij katten te voorkomen in de toekomst.

Iedere kat heeft een eigen karakter en daarmee specifieke behoeften. Maar ook iedere leefomgeving is anders. Tijdens dit consult geef ik adviezen en tips op maat om de leefomgeving van jouw kat stressvrij en katvriendelijk te maken. Hierbij kijken we vanuit het oogpunt van jouw kat. Hoe blijft jouw kat gelukkig in jouw huiselijke omgeving.

Ik geef aan welke aanpassingen jij in de leefomgeving van jouw kat kunt doen om een katvriendelijke en stressvrije leefomgeving te realiseren. Tijdens het consult wordt er gekeken door de ogen van de kat;

 • Hoe ziet de kat zijn of haar leefomgeving ?
 • Wat heeft jouw kat nodig om gewoon kat te kunnen zijn ?

Wanneer een adviesconsult voor katten?

Redenen om een adviesconsult aan te vragen lopen uiteen; maar de achterliggende gedachte is altijd om gedragsproblemen in de toekomst te voorkomen.

Veranderingen hebben impact op het leven van de kat. Om de leefomgeving van jouw kat(ten) zo aangenaam mogelijk te maken kijken we naar de impact van deze veranderingen. We kijken wat we kunnen/moeten aanpassen in de leefomgeving van de kat om met deze veranderingen om te gaan om zo gedragsproblemen te voorkomen.

Maar ook wanneer er niets verandert in de leefomgeving van jouw kat, gaan we kijken waar jouw kat gelukkig van wordt. Deze items gaan we toevoegen in de leefomgeving van jouw kat, zodat jouw kat een gelukkige huiskat blijft.

Je hebt advies nodig; bijvoorbeeld omdat:                

 • Je voor de eerste keer een kat in huis neemt
 • Je er een nieuwe kat of hond bij krijgt in huis
 • Er verandering is van de gezinssituatie: er wordt een baby verwacht, of de kinderen gaan juist op zichzelf wonen, je bent zelf minder thuis dan voorheen
 • Ondersteuning bij afvallen (voedingsadvies via de dierenarts)
 • Je een gezonde omgeving voor jouw kat wilt creëren
 • Je gewoon benieuwd bent wat jij voor jouw kat(ten) kunt verbeteren
 • Je het idee hebt dat jouw kat niet helemaal gelukkig is

Hoe werkt een adviesconsult?

Vragenlijst

Om mij goed voor te bereiden krijg je van mij een vragenlijst toegestuurd. Uiteraard is het de bedoeling dat je deze zo volledig mogelijk invult. De vragen op deze lijst heb ik heel zorgvuldig gekozen om op voorhand al een beeld te hebben in wat voor omgeving jouw kat(ten) leeft (leven).

Huisbezoek

Wij maken een afspraak om elkaar te ontmoeten. Ik kom hiervoor bij jou op bezoek. Tijdens deze ontmoeting nemen we de vragenlijst door en gaan we kijken welke mogelijkheden er zijn in jouw huis om jouw kat gelukkiger te maken. Ik geef jou adviezen en tips op maat hoe je de omgeving van jouw kat kunt verrijken. Uiteraard let ik ook op de houding van jouw kat. Hieraan kan ik ook al goed zien hoe vrolijk en rustig jouw kat is.

Terugkoppeling

Na het huisbezoek zet ik mijn bevindingen voor je op papier, zodat je dit in alle rust nog eens na kunt lezen. Maar dit is ook meteen jouw checklist waarmee je mee aan de slag kunt om de leefomgeving van jouw kat aan te passen.

Nabespreking/ opvolging

1 x telefonisch

Er valt altijd wat te verbeteren

Dit consult is nooit voor niets. Wij hebben nooit geleerd om door de ogen van de kat te kijken, en voor de kat valt er altijd wel wat te optimaliseren en dus problemen te voorkomen.

Aanvullende informatie

Tijdens het adviesconsult geef ik tips hoe je de leefomgeving van jouw kat kunt verrijken. Het is aan jou hiermee aan de slag te gaan en dit te realiseren.

Let op

Een adviesconsult is een preventief consult om gedragsproblemen te voorkomen. Vertoont jouw kat één of meerdere gedragsproblemen, dan vraag je gedragstherapie aan.

Contact

Direct een adviesconsult voor jouw kat aanvragen, ga dan naar het contactformulier. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen via 06-23728297.